Diserat Ku Ikhsan Gumelar

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # KI LAPIDIN (28) : Nyi Dasih Hayang Nyekar #

Rérés mumuluk. Isuk-isuk. Nyi Dasih jeung indungna di tengah imah. Ngampar samak. Guntreng guneman.
“Dasih hoyong nyekar heula ka Bapa. Méméh nikah. Di mana Bapa téh dikurebkeunana, Ma?” Dasih nyoba nginget-nginget rupa bapana. Bleng. Weléh teu kagambar. Aya saeutik ngelemeng. Inget-inget poho. Sababaraha kali sok digaganndong bapana. Diajak ka huma. Indungna mah sok ngais, mun ngagenténan téh.
“Di mana Ma?” Indungna kalah angger ngahuleng. Tina sela juru socana aya nu ngalémbéréh. Barabat. Dareuda. Sakapeung nyusut cisoca ku tungtung cindung. Indungna. Kakara balaka mukakeun rusiah nu sabenerna. Teu kaampeuh, Dasih gé kabawa sedih. Ngeclak cimata.
“Janten Bapa téh masih jumeneng?” Indungna unggeuk. Aya kabungah pacampur sedih. Bakal diwalian ku Bapa teges.
“Ayeuna Bapa linggih di mana?” Dasih beuki panasaran hayang geura nepungan.
“Duka ayeuna mah. Ngan harita kaédananana téh ku urang Purwadadi, teuing Patokbeusi. Ronggéng Belentuk Ngapung”
“Ronggéng?” Deg. Sérédét! Ras ka pisalakieunana, Lapidin.***

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s