Diserat Ku Hadian M Sulaeman

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Lalajo Pérsib (1) #

Bada Maghrib. Cetrék tipi di tengah imah dihurungkeun. Gap kana rémot. Néangan saluran tipi, nu nyiarkeun Pérsib. Bréh. Koméntator uplek ngalobrol. “Abah, tos salat Maghrib?” Si Cikal nanya, “parantos geulis!” némbalan bari imut.

Di tengah lapang. Wasit niupkeun piriwitna. Haté tagiwur, nempo pamaén Pérsipura ngokop. Berengbeng Kabés lumpat, ngudag bola. Vujovic ngagéboy. Jajantung asa coplok, “deuh aingah, lima menit geus kaasupan!” cékéng. Kadeuleu suporter Pérsipura éak-éakan. Bobotoh mengo. Babak kahiji ampir lekasan. Bio Paolin, ceurik. Dikartu beureum. Haté bungah. Nempo Si Wanggai, ngasupkeun ka gawangna sorangan.

Firman Utina ngagiring bal, ngoper ka hareup. Balbliter diudag Ridwan. “Goooaaal!” Kuring ngagorowok bari ngéngklak. Katingali, Ridwan sumujud di sisi lapang. Unggul 2-1, Panyakit Pérsib, mimiti némbongan. Sumangetna nu ngagedur dumadakan tumpur. Unggul pamaén, Pérsib diserang bébéakan. Boaz nyéréngéh seuri bari ngeupeulkeun ramo leungeunna. Mihukum Pérsib nu balangah. Kuring keuheul. Nénjo Vujovic ambek-ambekan, dibéré kartu beureum. Babak kadua bérés. Si Cikal, ngageubra dina lahunan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s