Diserat Ku Emha Ubaidillah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kartika #
Kuta alun-alun harita, simpe. Nongtoreng matapoe ngaduruk embun-embunan. Leumpang ngadulungsung, narjamahkeun harewos Ki Sobat nu mapadonan. “Tuh handapeun caringin!”
Breh teh lir tangtungan putri bihari. Andeprok mapaesan canir. Pasti kuring pangeranana. Pangeran Linglung.
“Lis, naha lalakon urang bet sumarimpang kana kalangkang ringkang?”
Manehna ngeluk, narajang buleud panonna ngulincer malah katohiyan maling reret ka kuring.
“Padahal, urang teh tong pendak we nya.”
“Pan tresna teu meryogikeun duduga malihan teu nanagih status kepemilikan.” Kuring ngabebenjokeun nu keumba..
Basa hiliwir nitipkeun kaheman, selengseng kasumba ngagulang gaper gamuleng pipina.
“Kumaha kitu, ari pamadegan Aa?” Nu ngungun ngajorelatkeun dilakna.
“Jodo pati bagja cilaka, sadaya-daya…”
Manehna nu katelah Eulis Kartika, ngaberebet ka jauhna. Cul awaking ilang panyangking.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s