Diserat Ku Deny Purwanto

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # IKA TUNGGAL BHINÉKA #
Senod, budak angon nu jadi aktivis. Ceuk manéhna jadi aktivis téh teu kudu jadi Politisi, bisi korupsi cenah. Ogé teu kudu di LSM, da ceuk manéhna mah, LSM téh Lembaga Suka Maksa. Lamun ngawangkong soal Nagara, manéhna leuwih daria tibatan Mahasiswa.
Isuk-isuk, Senod saged dangdan. Setélan Jas bedahan, dipatri ku Dasi batik lurik. Buukna digolep. Tas Écolak disoléndangkeun.
Nu ngalédék teu dipaliré. Senod tonggoy nungtun Munding, ngagandeuang nohonan ondangan rapat di Balé Désa.
“Rapat nanahaon ieu téh?” Senod gogodeg, nempokeun nu silih haok polotot. Geus euweuh tatakrama.
Senod ngoprokkeun kolotok Munding luhureun sirahna. Kabéh jempé.
“Heup! gara-gara itu tuh, ieu rapat méncog tina tujuan.” Pokna tatag. Curukna nunjuk gambar Garuda. Lalaunan lambang Nagara téh dijungkirkeun, ranggeumanana jadi kaluhur.
“Gagabah, jadi Kominis Sia téh?” Kadés dengér, Babinsa nyentak. “Kominis tah, Kominis!” Nu séjén milu ngarintug. Senod seuri bari memener Dasi. Kolotok Munding dikoprokkeun deui.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s