Diserat Ku Cucu Unisah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Salaki #

Malem Jumaah Legi, méméh Magrib geus ngaluis. Rék nohonan jangji panggih jeung salaki.
Isukan rék sukan-sukan balanja sataker kebek. Ti Rebo mula, geus nyirian pinggel nu reuteum ku permata.
Dur bedug haté mimiti ratug, biasana datangna téh sareupna.
Cetrék ngonci jandéla, golédag kana pajuaran nu geus disepréan bodas tur diawuran kembang eros beureum.

Séor angin nebak hordéng, tiis … nyecep.
Reup peureum, gilisir kana beuheung.
“Eulis bageur… Geura bagjakeun ieu kakang.” Sorana alon semu agem.
Gilisir deui kana harigu, tuluy meulit kana cangkéng.
Bray panon muka lalaunan, lalaki gandang cahyana muru mubyar, nampeu dina beungeut bari imut ngagelenyu. “Eulis bageur, kakang sono!” sorana harosros, awak mimiti kahaneutan,
Gilisir deui kana pingping, raga jeung ciciptaan laju ngangkleung meulah jaladri, pung ngapung mapay katumbiri.
Tangkeupan beuki pageuh, si kakang nu awakna sisitan ngagulang gaper taya kareureuh.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s