Diserat Ku Abu Syits

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kabelejog #

Obay kapeto jadi salah saurang mentri di kabinét anu anyar diistrénan. Hiji poé, ngayakeun sidak ka saban kantor anu aya di departeménna. Di hiji rohangan, katempo aya lalaki keur diuk nyarandé sabari anteng nyoo hapé, ari anu séjén mah migawé pancénna séwang-séwangan. Obay nyampeurkeun. Nanya, “Saha ngaran manéh?” “Asép, Pa!” ngajawab geumpeur. “Gajih manéh sabaraha sabulan?” Obay nanya deui. “Dua juta, Pa!” Asép ngeluk. “Yeuh, gajih Manéh tilu bulaneun, pasangon genep juta! Jung balik, tong kadieu-dieu deui!” Obay ngaluarkeun duit tina tasna. Asép ngahuleng. Nampa duit, tuluy becir sieuneun.

“Tah kitu nasib pagawé anu kedul, langsung dipecat, teu bisa ditawar-tawar deui! Pokona gawé…gawé…gawé! Anu tadi pagawé bagéan naon? Saha kepalana?” Obay sorana rada tarik, hayang katangar wibawaan. Para pagawé silih pelong, Rohangan jempling. Nepi ka salah saurang aya anu ngajawab sabari ngadarégdég, “Punten, Pa! anu tadi mah sanés padamel, tapi tukang céndol nuju ngantosan gelas!”.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s