Diserat Ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ngipri Teu Kaharti #

Babakti can tutas. Buringkal, logodor sanca sagedé tihang. Ngaléor disesela sasajén nu ngabarak. Laju meulitan awak Bah Jaya. Bales diusapan deudeuh ku manéhna. Lain oray na tetempoanna, tapi Putri Ipri geulis.

“Malem Juma’ah, Baaah! Sunaaah!” Oray ngokok sasada. Kareungeu haroshos ku Bah Jaya.
Kamar peteng nyongkab. Kahuru birahi mahluk béda alam.
Bah Jaya ngaléhléh. Sajodo cacap kahayang. Putri Ipri buburingkalan. Sisitna marékplékan. Muruluk jadi emas, inten jeung berlian. Bah Jaya teu témbong bungah. Ngaheruk.

“Kunaon, Bah? Geuning semu teu bagja? Kurang?” Putri Ipri nanya buntutna meulitan beuheung Bah Jaya.
“Sanés teu narimakeun, Nyimas Putri. Mung ieu geuning teu acan dileueut?” Bah Jaya ngasongkeun pél KB.
“Moal matak cekap atuh dunya barana ti salira. Ari meureuspeus reuneuh mah?” Bah Jaya maido. Panto lomari dibuka. Burial bebenjit ngaratus. Sarisitan. Pahibut ngahakan sasajén. Jaligrah pisan. Sakiceup imeut. Putri Ipri ngaheruk ngusapan beuteung. Diriung anak-anakna.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s