Diserat Ku A Badai AbdAz

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ngaran Budak #

Bener ceuk kolot, méré ngaran budak téh kudu asak, ulah padu. Kaduhung mah enya pandeuri, da nu di hareup mah pendaftaran. Aéh.

Taun duarébu dalapan. Brol budak lalaki. Dingaranan Syid Elang Zainal ‘Arif. Syid, singgetan tina Sayyid, sacara Siti, singgetan tina Sayyidah dina basa Arab. Elang tina nami pun guru, Mama Elang Qudsiy. Hiji ulama tatar Sumedang, Anapon Zainal ‘Arif mah nami salahsawios karuhun, ulama Gunung Galungung, Tasikmalaya.

Taun duarébu sabelas, lahir nu ka dua. diaranan Syid Muhammad Bumi ‘Abdillah. Sarua tina masing-masing kecap, aya harti nu mandiri. Cindekna, Elang, ngaran manuk nu gagah di jomantara. Bumi, acining raga jeung pangbalikan.

Hiji mangsa. Datang dulur ngalongok nu karék borojol. Nanya “Si cikal, Elang. Nu ayeuna?” “Bumi” Jawab kuring. “Emm.., Elang jeung Bumi. Alus euy.., mun seug dikersakeun nu ka tilu awéwé, hég ngaranan Asri.” Semu seuri. Uing kerung “Naha?” “Sok gera. Elang, Bumi, Asri.” Huleng “Deuh.., jadol!”


Elang – Bumi Asri –> Hiji trayek Angkutan Kota di Bandung.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s