Diserat Ku Nena Hunaenah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

FIKMIN # NGIPRI #
Bosen hirup rumah-tangga sangsara, mang Su’éb balaka ka pamajikanana. “Akang nékad rék nyandung, tong loba nanya.“
“Wayahna kudu ikhlas, pamajikan akang nu ngora di saimahkeun, di loteng.” “Unggal peuting Salasa, akang kilir.”
Heuleut saminggu, Su’éb jigrah.
“Kimoh…! Lumayan tah, akang boga milik, bari ngasongkeun buntelan, eusi duit sabebedan jeung rupa-rupa perhiasan emas.”
Kimoh bati olohok, bungah, sanajan bari nyeri haté alatan dipangnyandungkeun.
Nerekab pabéja-béja, Su’éb beunghar ngadadak, tapi aya kaanéhan.
Mun kawénéhan pasarandog, panonna raméték cileuhan, kulitna késrék jeung bau hanyir.
Mitoha Su’éb Ki Sanharmi jeung Kimoh, rerencepan ngintip ka loteng. Gebeg. Kasampak Su’éb ditaranjang dibeulitan oray gedé, panonna dilétakan.
Bray beurang Su’éb geus ngababatang.
Peuting katilu tina kuburan Su’éb aya nu ngabelesat kaluar. Jleg, nyampeurkeun Kimoh bari ménta buntelan.
Ki Sanharmi rikat ngabuskeun lodong kana liang kuburan.
Nu ngabelesat nyirorot, gancang dicocokan.
Lodong diduruk, kapireng sora ampun-ampunan. Diketrukkeun.
Goréhél oray huluna Su’éb. Rénghék.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s