Diserat Ku Irman N Dimyatié

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Resi Bhisma Palastra #
Perang poé katujuh beuki campuh. Beuki beurang wadya balad Amarta beuki kadéséh jajatén. Kasaktén Resi Bhisma hésé dibendungna. Panahna nyasaak pihak Amarta. Para Pandawa teu manggapulia.
Gorowok Resi Bhisma nyarita,”Hé anak-anak Pandu..! Gancang nyerah aranjeun. Sabab, moal aya manusa nu bisa ngéléhkeun kaula.” Barang ngadéngé kitu, gajleng Sri Kresna luncat tina karéta perang Arjuna. “Kaula bisa ngéléhkeun anjeun..! Malahan pati anjeun aya dina leungeun kaula..,” bari ngarawél gilinding roda perang. Anéh pisan. Roda nu sakitu beuratna. Ngan dijungjungkeun ukur ku curuk leungeun katuhuna. Roda muter. Ngahiung. Cahayana mancawura ka sakuliah Padang Kuru Sétra.
Resi Bhisma pucet. Reuwas. Rumasa ujub takabur. Nyarita kacalétot.
“Kasombongan anjeun jadi sabab datangna pati,” saur Sri Kresna bari mencrong Resi Bhisma nu hareugeueun. Teu jauh ti médan perang, Dipati Karna keur ngaberesihan Konta. Duka kunaon tombolna kapencét teu kahaja. Dihin pinasti kersa Hyang Domampara. Konta ngabelesat nuju dada Resi Bhisma. “Thooobbbaaaat…!” sorana ngaweuhan ka langit pingpitu.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s