Diserat Ku Abah Asep

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Seupan Bolèd Jadi Pahlawan #

“Alim Nini, bisi bau hitut!” Ceuk incu Nini Uneh bari nutupan biwir. Nini Uneh ngahelas ngusap dada.
“Dieu kasep, incu Nini! Nini rèknyarita, kunaon Nini resep pisan ka bolèd !”
“Nya aya dongèng naon Ni, tina bolèd?”
“Baheula jaman perang ieu bolèd jadi sajarah, jadi pahlawan aki manèh !” Ceuk Nini Uneh bari ngusapan sirah incuna.
“Geuning, tiasa kitu Ni ?” Incuna bangun ku reuwas.
“Basa si Aki ditèmbak tantara walanda si Aki makè rangsel eusina ieu bolèd ! Nini ngahaja ngasupkeun bolèd sagedè sirah manèh, kana rangsel Aki, jang bekel Aki di leuweng.” Ceuk Nini Uneh bari sakapeung nyium ubun-ubun incuna.
“Aki katèmbak Ni?”
“Aki katèmbak, pas dina tonggong nu ngagandong rangselna.”
“Maot?” Incuna motong carita si Nini.
“Alhamdulillah kasep, heunteu. Eta pèlor mebes kana bolèd atah, bekel Aki.” Ceuk Nini Uneh bari ngahuapan seupan bolèd ka incuna. Camuil-camuil teu karasa seupan bolèd gè èrèp ku incuna.
“Nya raos, seupan bolèdna?” Nini Uneh bari seuri.
“Raos Ni, Pulen .” bari ngesom incuna ngajawab.
“Teu sangkinya, Ni ! ieu bolèd tiasa jadi tamèng Aki.”
Nini Uneh seuri, bungah kacida.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s