Diserat Ku SZ Äbidiñ

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kangkalung Pérak II #

Ti saprak panggih di inspéksi pasukan, tug nepi ka manéhna balik ti pangperangan. Ieu haté guligah kacida. Kalangkang mangsa baheula terus némbongan.
“Cik caritakeun, kumaha lumangsungna pangperangan téh!” ceuk kuring, waktu manéhna geus jagjag deui.
“Paduka, sanaos dirempug ku musuh nu sakitu seueurna, pasukan urang ngalawan siga singa. Tapi saatos sumber cai dikawasa ku musuh, hiji-hiji prajurit téh tumpur.”
“Naha anjeun bisa salamet?”
“Ampun, Paduka. Sim kuring gé ngarasa héran. Salami di médan perang, aya sababaraha prajurit nu teras-terasan ngarah-ngarah ka sim kuring, tapi da sanés ti pihak musuh. Rupina Gusti Alloh masih nangtayungan.”
“Naha anjeun bet balik?” Kuring nyentak.
“Sabab kuring rék males kanyeri!” Manéhna cengkat bari nyabut kujang nu ti tadi disumputkeun dina cangkéngna. Pangawal teu mampuh ngahalangan, duanana ngagalolér.
Kuring angger jongjon diuk dina singgasana. Basa congo kujang sajeungkal deui kana dada, manéhna ujug-ujug ngajungkel sapada harita.
“Hahaha… élmu anjeun can cukup, Sutama!”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s