Diserat Ku Puja Wardana

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Euis jeung Garong Kahot Mat Péci (5) #

“Duh engkang, di mana atuh salira?” Lelembut Nyi Euis sasambat. Bray… Gebeg! Imut Nyi Euis gugupay na sawangan Mat Péci. “Duh Euis… Antosan akang, geulis!” Dua sukma nu kasmaran, pakait ati ku hariring hiliwir angin.

“Rék nanahaon ngadago-dago si borokokok! Mending ka juragan anémer, nya?” Nu jadi bapa mamatahan ka Euis. “Ah apa, Euis nyuhunkeun widi badé damel heula ka kota!” Nu jadi bapa tumanya, “Gawé naon kitu, nyi?” “Diajak réréncangan, saurna damel di toko!” Nu jadi bapa kerung, “Lain apa nyaram, ngan kudu asak dina ngaléngkah!” Euis unggek, bari implengan mah ka Mat Péci.

Wanci lingsir ngulon di statsion karéta api Bandung. Jleng! Mat Péci ngajleng ka na gerbong karéta api arah ka Garut. Teu kungsi sapuluh menit, torojol karéta api nu ti Garut. Jut, turun Nyi Euis jeung baturna. Kasampak nu ngajemput, ibu-ibu tengah tuwu jeung dua lalaki jarangkung badag. Tuluy diiringkeun ka lebah kidul. Blus, asup ka jalan leutik. Ngajeblag “Gang Saritem”!

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s