Diserat Ku Puja Wardana

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Euis jeung Garong Kahot Mat Péci (4) #

Mangsa ka luar ti sél. “Karcis, karcis!” Mat Péci nyaloan deui karcis bioskop. “Bos, bos!” Mat Péci méré kode “Gambar mata” ka baturna. Capit, srét, lung! Dompét nu lalajo ukur sakilat dicopét, tuluy dompét dioper ti copét ka copét. “Gol euy!” Mat Péci nyéréngéh.

Wanci sariak layung. Mat Péci ngajanteng lebah parkir motor, tuluy ngacungkeun jempol ka baturna. Trak, cetrék, cetrék, grung, grung, blenyeng…! Ukur memenitan, motor nu parkir ngajius ku nu maling. “Hé, hé, mantep!” Gerentes Mat Péci.

Jleng, jleng, tilu jalma maké sarung ala ninja cing arajleng ngaliwatan pager. Koran baseuh ditapelkeun ka na kaca jandéla. Plep, kaca coplok. Blus, arabus. Kotrék, kotrék, muka konci kamar ukur ku kawat. “Cicing tong ngajorowok, Bisi disabet!” Ngancam ka nu boga imah. Isuk-isuk gujrud, imah nu beunghar di Cicadas kagarongan ku pasukan ninja. Dua poé ti harita. “Mangga, hatur lumayan!” Mat Péci ngabagi dunya ka galandangan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s