Diserat Ku Nazarudin Azhar

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Imagi 18 #

Taya deui jalan, iwal ti nyiruruk di ieu wangunan nu geus jadi guha. Nu wujudna kalimpudan tutuwuhan. Napas malakalmaot hangruna ngeyembeng dina hawa, di leuweung saluareun. Najan geus kaliwat sabaraha heubeul. Hujan turun. Ganti halimun. Sabudeureun salawasna ngelemeng. Cahaya langit lir gurat-gurat sarigsig. Kuring usik basa leungeunna ngaragamang kana taktak. Malik. Bréh, batur hirup nu satia. Beungeut kanyos bodas tulang, panonna gorowong hideung, melong tina sesela rumbay buukna. Manéhna ngasongkeun sakeupeul daging. Ku kuring ditampanan. Haneut kénéh. Daging atah nu sakilat ukur nyésakeun amis dina létah. Manéhna ngahéos seuri. Baju hideungna nu rawék tinggarupay basa manéhna ngarayap deui, terus nyempod na juru palapon liliwatan lalay. Manéhna nu geus miara kuring. Najan can kungsi kadéngé nyarita, kanyaahna karasa pisan. Peuting. Hujan. Manéhna ngarayap na palapon, jiga lancah, ngadeukeutan, nangkeup. Ku kuring diantep. Ramo ranggoasna ngusapan. Buukna ngalimpudan. Dina kaayaan kieu kuring bisa tibra, tur nyorang kahirupan nu éndah.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s