Diserat Ku Mukhtar Adam

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # RAMBUT SAKEUPEUL #

Geus jadi pagawéanana. Tibeurang ngajual tanaga. Tipeuting ngajual diri jeung rasa. Nu mandeuh di nagari batur. Hirup nu mokaha. Ngala dunnya poho ka nu Kawasa. kitu nu karandapann ku hiji wanoja.
Wanci sareureuh budak. Hareupeun sarupa kaca. Ngajéngéléng rupa waruga manéhna. Beungeut pias siga kapas. Rambut panjang diusapan. Disisiran ku ramo katuhu. “Hampura diri, ieu waruga geus lamokot ku dosa!” gerentes manéhna ka jirim dirina. Ngeyembeng dina kongkolak panonna. Ngeclak teu dipiroséa. Teu karasa ngusapan rambut nu disisiran ku ramona. Rambut panjang kacanggeum jadi sakeupeul. Rét, dirérét. “Gening geus sakeupeul dosa nu lamokot téh!” geretesna. Getir. Rambut dina ramona dicanggeum tipepereket. Biwir ngageter. Segruk balilihan. Ngedalkeun rasa dosa nu mokaha.
Wanci carangcang tihang. Di jero kamar nu aleum hieum. Hiji layon nu waruga pias. Nitis tulis dina catatan dirina. Ku warugana. Nyanggeum rambut sakeupeul dina ramona.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s