Diserat Ku Mamah Yayang

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmim # BERKAH #

Asa tungkeb bumi alam waktu ditinggalkeun maot kusalaki. Budak dalapan nu lakirabi karek hiji nu awéwé, opat sarakola kénéh. Pangsiunan titinggal tangtu moal mahi jang nyambung hirup. Alhamdulillah Gusti ngarizkian, unggal poé saptu jeung minggu nguriling bari mawa barang kiriditkeuneun.

Di hiji kampung tempat ngiriditkeun aya kapi alo, didinya sok ngilu reureuh. Hiji poé Alo bébéja “ Bi, abdi ogé da ayeuna mah ngiriditkeun sami ka kampung Engok ”, “ syukur wé atuh” bari rada hémeng sabab éta kampung tempat langganan wungkul.

Dua bulan tiharita pok deui alo ngomong “ Bi, abdi mah teu kedah beurat ngabantun barang, cekap nyandak artos nu seueur, teu nguriling ogé sarumping nyalira ka bumi”, “ Astaghfirulloh hal’adim” nu kaluar tina biwir.

Alhamdulillah ayeuna barudak geus rarumah tangga kabéh, bari hirupna aya dina kaberkahan. “Barudak nu saroléh, paménta Ema ti dua taun katukang, tug nepi kajaga maranéh maot, kiriman Ema ku du’a ti hidep.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s