Diserat Ku Gani Kandhiawan

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # JEPRUT ABIS #

Ka cai kundang cameti. Saméméhna, bangkong dikongkorong kujang. Ngarah kumaha nya? Pamohalan. Bangkong hareupeun ngaclok, ngojay ngajauhan. Clo. Ngadon moyan di luhureun daun taraté.

Rét ka seniman nu keur uleng mikiran monyét. Anggang. Geus tilu poé nyicingan kandang kunyuk. Maca sajak. Pidato. Ngagambar. Sakapeung dibaturan ku anu maraké kedok monyét. Duka ngabadamikeun naon. Da piaraan ogé kungsi ngadiukan méjana.

Bageur, daréhdéh. Sok mantuan méréan cau. Gaya, maké setélan pejabat. Dunungan gé sok nanyakeun. Ngarah kumaha?

“Mang, ari lutung jagjag?” Seniman daréhdéh nyampeurkeun. Dilieuk. Unggeuk. Song sabungkus roko. Dipurak. Ngarelepus bari moyan. Nganyam sawangan.

Isukna nu lalajo beuki loba. Pada motrétan. Atoh. Asa sarua jadi seniman. Sapopoé, réngsé maraban, ngadon sila dina batu démprak. Nuhun Ceu, kostum Hanoman nuju dianggo. Di SMS-keun.

Gebeg. Réngsé acara, di ruang pagawé, ugal-ugil. Antukna Si Ceuceu ngajak ka Boromeus. Dokter bingung, naha kedok ngahiji jeung kulit beungeut? Ngahanoman. Sajajalan Si Ceuceu rumahuh. ”Ngarah kumaha atuh?”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s