Diserat Ku Emi Maryami

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Sésa Carita #

Solongkrong, hiji leungeun kana sela-sela jaruji nu mindingan haténa. Hiji leungeun nu sataun ayeuna mindeng nganteuran kahirupan. Manéhna roroésan hayang muntang kana éta leungeun. Tapi, jaruji nu nalikung dirina sakitu wewegna. “Hayu!” réma nu gugupay mirig aweuhan nu mingkin ngajauhan. Nétrana geus teu bisa ceurik deui nandingan kapeurih nu ngabaalan haténa basa bulan jeung béntang nu biasa maturan ayeuna dibérésan ku éta leungeun tuluy diperenahkeun dina langit nu séjén.
Srangéngé nu kamari satia nyaangan ayeuna surup sanggeus bosen ngadédéngékeun sora ceurik meupeuskeun susa-sésa haténa nu teu mangrupa. Panto haténa lalaunan nutup. Rékép. Mareuman sakabéh wirahma nu kungsi jadi rumpaka nu ngagalindeng ngigelan sakabéh puisi katunggaraan. Sakabéh rasa nu ayeuna ngaleungit dilegleg peuting, dirawu nu buligir ngabibita luhureun ranjang. Manéhna hayang gura-giru ka naraka, tempatna sagala durjana batan di dunya.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s