Diserat Ku Dyan Ibnu Hayli

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Harepan #

“Pa! Aya oray!” Budak keur meumeujeuhna gumurung ngagorowok.

Karsih keur ulin di kebon. Maturan Kuring anu keur macul. Budak keur meumeujeuhna kembang buruan. Sakapeung sok reumbay cimata. Indungna ninggalkeun Karsih nalika Karsih gumelar ka alam dunya.

“Awas, ulah dideukeutan! Bisi macok!” Kuring némbalan.

Karsih lumpat tibuburanjat nyampeurkeun kuring. Nangkeup suku pinuh kasieun. Kuring nagog, nangkeup Karsih.

“Neng Icih. Ulah sieun, aya Bapa…” Icih sesebutan keur Karsih. Deudeuh teuing. Budak anu kudu apal kanyaah indung. Manéhna ceurik. Duka ceurik kumaha.

“Mulih, yu!” Pondok. Ngajak manéhna Balik. Wanci geus tunggang gunung.

Tongérét disarada patémbalan. Marengan kuring nuyun budak anu geulis. Manéhna sakapeung ajrag-ajragan. Suka bungah taya beungbeurat hirup.

Deudeuh anaking. Jaga sing bagja. Kudu jadi jalma. Ulah dihina ku batur. Kapeurih dihina batur geus kaalaman ku bapa. Salamet dunya akhérat.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s