Diserat Ku Daniel Rans

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Munajat #

Sumegruk kuring nyuuh!
Nyuksruk sujud ka Hyang Agung. Hyang murbhawisésa nu maha mikawelas.
Ka Alloh nu dipikacinta.
Nungagaduhan ieu dunya. Katut sagala jeung eusina.
Raga nyawa, usikna diri. Anging mantenna nu gaduhna. Teu wasa deuk ngaboga-boga.
Paralun Gusti…! Kadang diri loba khilap, salah reujeung kalelepatan. Sering nincak nyorang jalan, mangsa ngahontal kabagjaan. Kuring teu maliré haram halal. Najan apal éta dosa. Asa bener ceuk sorangan.
Nun Gusti…! Nu maha welas ku asihna. Ulah diri deuk digurat.
Jadi hamba nu teu toat.
Jadikeun kuring waktu sakarat.
Paragat nyawa dina keur tobat! Jantenkeun maotna kuring. Mulang nyandak iman jeung taqwa. Ngababatang jadi mayit. Gaduh gelar khusnul khotimah.
Gusti…! Pasihan kuring kakiatan, keur neruskeun ieu hirup.
Nu masih dibéré sempet. Ku hidayah nu barokah. Sangkan ati teu weléh éling, muntang dina karidhoan anjeun.
Cimata malipir sisi kongkolak. Ragrag pinuh kukarumasaan.
Gedé dosa kukhahilapan. Jauh diri jeung pangéran.
Hapunten Abdi…Ya Alloh.
Iwal ka anjeun kuring tumamprak, pasrah kusapinuhna kaikhlasan tina manah.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s