Diserat Ku Asep Saepudin

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Mata #

Unggal amprok ngurihit. Ngaléndéan. Majar hayang nginjeum mata kuring. Pok deui-pok deui. “Tah, ieu borehna!” Bari ngasong-ngasong surat kawin. Moal hadé bongkor pangdeuleu. Antukna pasini silihtukeur. Teu melang. Barina aya ragrag kecap, “Paling elat minggon payun dipulangkeun!”

Dikakat jeung akarna. Song, mata burahay dibikeun. Rap. Matana. Kénca katuhu. Keureuceum! Deudeuleuan robah. Seuseuhaneun, asakaneun. Rupa-rupa gawéaneun. Bruh-bréh, salingkung imah. Anak-anakan. Gorowok lanceukna, géwéwék adina. Silihjenggut. Ragot. Silihbintih.

Poé, ganti ngaran. Pamajikan nambah adat gagah. Malik resep indit-inditan. Sakapeung ngereles aya poéna. “Pira ngurus imah!” Bangun teu maliré mangsa kuring ngangluh. Mata kuring, mindeng molotot ka kuring. Tibubuncelik lagu elat ngaladénan. Dalah dikumaha, pangrasa keur lakianan ka pamajikan. Haté cukup dicombo ku kereteg, moal salawasna.

Jangji ngamalir mapay wanci. Isuk, rék tepung minggu. Ngalelenggut, parat nepi ka janari. Manéhna ngurunyung lain wayah. Leumpang uyup-ayap. Barang srog, sanduk-sanduk ménta hampura. Dareuda. Cenah, mata kuring aya nu ngajabel.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s