Diserat Ku Ai Wawang

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Hayang Ngopi #

Remen ngadéngé, “Sing araya guam. Jung geura ngaroréh tong hayang waé diparaban!” Cenah, bari ngagupyak napian béas. Si borontok anu keur nyorokcok macokan panapian, ngagarapak. Basa pangulang, ngaguprak deukeut pisan. Anakna tingkocéak. Nyarumput handapeun jangjangna. “Sieuh, ngalencar! Tong harayang waé pagugulung!”
Belewer, koral tingbelesur ngudag si hideung anu pépérot lumpat.

“Kopina, Akang. Hayoh kalah ngalamun. Wayah!”
Gebeg, teu kanyahoan ti tadina. Manéhna geus diuk hareupeun. Sacangkir cikopi panas, ngebul, nyambuang noélan bulu irung. “Aya naon mani anteng ngalamun? Kapan tos ngalaman!”
Pokna. Belesur, malédogkeun imut. Seblak, lenyap inget ka nasib si Borontok jeung si Hideung.
“Néng,” cekéng, déhém heula “Isukan cuang pindah….” lahlahan balaka, déhém deui. “Naha, kapan di dieu ogé kanggo saha saur abah ogé?”
“Cuang macakal, Sayang. Diajar hirup méh hurip. Ngakeul meunang hasil ngakal.” Tatag. Sing demi, teu disebutkeun kieuna mah, “Hayang nyalsé ngopi isuk, tisaprak tos hajat numbas, unggal isuk mitoha ngan haben waé ngabuburak hayam.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s