Diserat Ku Ai Wawang

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Teu Pira #

Teu pira, ukur nanya kieu; “Punten Néng, damel naon?” Naha da kuat ka molotot. Panonna ogé ampir bijil. Narolol sagédé-gedé jéngkol kolot. Kituna téh bari tutunjuk. Biwir samutut miyuni tutut. Gusti, da geuning ‘nu geulis ogé ari keur kitu mah, badis jurig kuris. Ih matak miris. Teu, teu hayang nénjona deui ogé.

Teu pira padahal mah. Nanya sotéh bisi waé majar teu sopan. Bisi majar degig teu apal di tata krama. Bisi majar adigung adiguna. Bisi majar kéna-kéna geus ti kota. Majar atuh kudu akur jeung batur. Komo ieu da geus teu asa jeung batur. Enya, kapan manéhna téh urut batur sakasur.

Rarasaan mah da teu pira. Atuh daék waé témbalan. Henteu mah jempé. Ieu mah mani alahbatan ti alahmana adat téh. Dasar adat kakurung ku iga. Bedegong téh béak karep. Nanya sotéh ngalalanyah, sugan atuh aya jalan ngaruju deui. Sono ku dilakna.

Teu pira puguh. Biwir anu nanya mah. Beungeut anu katempuhan. Teu pira, “Punten, Néng. Damel naon?” Da éta jawabanana; “Nya teu kadeléh ku sia, aing eukeur naon?” cenah, bari ngajurungkunung ti pacilingan. Jeprut, belewer.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s