Diserat Ku Ade Satia

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # WORTEL #

Poé Juma’ah kamari, aya panerangan ngeunaan kaséhatan ti Puskesmas, anu nerangkeun masalah pentingna loba ngadahar sayur-sayuran, tur ditataan hiji-hijina manfaat tina tiap sayuran.
Salasahijina masalah wortel, “Ari wortel téh hiji kadaharan tina sayuran, anu salian ti murah téh ngandung manfaat anu kawilang lobana pikeun kasehatan urang. Salasahijina nyaéta pikeun nyéhatkeun jeung ngabéngraskeun panon.” Panyuluh Kaséhatan muka paneranganana. Sakur anu aya ngabandungan saregep pisan bari arunggut-unggutan.
Ma Imot, anu tatadi diuk panghareupna, ngacung satutas dibére kasempetan keur nanyakeun, song mik dibikeun, jung nangtung. Méméh ngomomg, gulak-gilek heula gumeulis. “Mangga, Ma. Bilih badé naroskeun atanapi maparin kamandangna.” panitia ngingetan.
“Ehm…, muhun, leres pisan naon anu didugikeun nembé téh, Ema mah yakin pisan, sayakin-yakinna, hal éta téh kumargi tos dibuktoskeun ku Ema ti kapungkur kenéh. Yén buktosna, teu hiji ogé kelenci nu diingu ku Ema marénta kacamata, tandaning panonna téh saréhat.” Ma Imot nerangkeun pamanggihna.
Nu ngadaréngékeun, ngabalalieur bari karéom.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s