Diserat ku Rizky Chandra

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kalakay Kiara #

Nya tohaga, weweg kacida. Rasa mokaha pohara. Mapandé hadé dirina. Waruga nu anteng hareupeun tangkal Kiara. Pluk. Salambar kalakayna, murag neumbag dada. Daun Kiara nu méh garing. Diteuteup sajongjongan,
“Kunaon jiga nu anéh neuteup Kami?” Nerejel tina keupeulan.
“Teu…” Ukur sakitu nu kedal.
“Geus waktuna, mugur héjo kapulas mangsa. Konéng panungtunganana, moal kamana deui, rék naon nu diagulkeun?”
“Teu hanjakal?” Keudeu.
“Teu, séba raga ka lemah, ancur keur panyubur deui tangkal nu geus haat méré lolongkrang keur pamuntangan. Sanajan teu salawasna.” Anca cumarita. Ngahuleng, basa hiji-hiji kalakay lian maruragan. Pluk-pluk-pluk. Beuki loba.
“Nya, Uing ngarti.”
Séor angin manting, rabeng kalakay muih kabawa, ngawengku hiji tangtungan sarimbagan. Aya imut nu nyésa saacan marurag deui. Sumerah, ngamparan lemah. Simpé maréndé, basa angin ngalanglaung, indit deui ngajauhan.

Lemah mimiti rengkah sabudeureun Kiara tohaga, sisi jungkrang.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s