Diserat ku Puja Wardana

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Patuker Sukma #

Dunya ahéng ku zamanna. Mangsa halodo silih jorowok, usum hujan kabanjiran. Silih tuduh patuduh-tuduh, padahal taya mendingna. “Mun kuring janten salira, raos sigana!” Ceuk jeung cenah, ukur bari sigana. Ah, rupina beureun! Nya kukitu téa, saukur sawangan.

“Jalu, mun tos ageung hoyong janten naon?” Tumanya ka anakna. “Oyong siga bapa, janten pulisi. Prit, prit, seueur acis!” Bapana ngahuleng, saukur ngimpleng, ” Deudeuh teuing anaking! Kahayang mah, hidep kedah siga batur. Teu papanasan di jalan, prut-prit piriwit unggal usik. Duh, ka batur ukur ngagisik!”

Lalakon ukur sinétron, ngudag kahayang patuker sukma. Siga nu enya jadi si éta, nu itu kitu hayang kieu. Har, geuning ukur kitu jeung kieu! Pahayang-hayang ngudag kahayang.

Siluman ngaririwa ka manusa, siga nu hayang patuker sukma. Rumasa henteu sampurna, ngadoja ku gogodana. Heu,heu, aya kitu jalma nu sirik ka ririwa? Teu ka impleng ah!

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s