Diserat ku Nena Hunaenah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Galunggung #
Hawa karasa nyongkab, haleungheum, teu puguh rasa, asa rieut asa pusing, dibaju dibuligir angger bayeungyang.
Indit ka kebon rék ngarabut sampeu, gebeg, témbong aya nu tingsurungkuy hideung. Bagong. Tapi anéh teu ngagalaksak sampeu.
Gubrag satengah dibeubeutken tanggungan sampeu luhureun tumpukan suluh, bareng jeung ngaléorna oray sanca gedé pisan asup kana handapeun suluh.
Embé di kandang tingalabreg teu daraék cicing, parab ngabegbreg teu dipaliré.
“Tanggara naon atuh aki ?” “Sasatoan leuweung bet parindah ke lembur.” Ceuk si nini.
“Ayeuna urang kudu leuwih khusu ngalaksanakaeun paréntah Allah.”
Keur menekung khusu, si aki wiridan, jol rieg-rieg lini… hawa tambah ngahéab awor jeung ngaguruhna sora. Tasbéh tangka ngacleng.
Tulak panto ka luar nu loncér murag. Plong. Cempor kakalincesan nepika pareumna.
Si aki rumpu rampa néangan tasbéhna. Kerewek manggihan nu geunyal ngonyonyod péot.
“Ah mending ieu heula wé.”
Jelegur Galunggung bitu, haseup mulek ngudag méga dipasieup belesatna pating belewer batu seuneu, si aki ngaléhléh capé.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s