Diserat ku Nazarudin Azhar

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Imagi 16 #

Gumuruh batu-batu nu bareulah, (bèda jeung gumurih batu-batu nu bareulah. Sanajan nyieun kasalahan tèh manusiawi, tapi pikeun pangarang mah, èta tèh kudu jadi pacaduan. Jadi, kudu telik lamun nulis, daèk mèmèrès mun geus anggeus. Ilo deui), dunya eundeur, langit rengat. Manèhna nangtang luhureun batu karang (Kuduna mah manèhna nangtung, salah nulis, tapi malah jadi alus nu ieu mah). Leungeunna ranggah. Amarah nyedek dina beungeut. “Aing bisa nangtukeun takdir aing sorangan!” sorana ngungkulan sèah angin. Laut ngagolak. Gelap patingbeledag. Manèhna satèkah polah nèmbongkeun wewesèn. Tapi… (kecap ‘tapi’ dina adegan kieu karasa kliseu, corèt!) Taya deui jalan, lian ti satumpurna nyanghareupan nu keur kajadian. Hujan angin pinuh ku sora nu nyakakak. Sora nu jirimna manèhna sorangan, dina batu nu tingbelesur, dina seuneu lètah gelap, dina tanaga pamungkas, saacan manèhna ngalumbruk. Dina batu karang, di tengah laut nu ayem. (Bisa waè pungkasanana: Dina pangsujudan, hiji peuting nu tingtrim. –Tong hayang sagala dijelaskeun. Fikmin).

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s