Diserat ku Muhamad Atho

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Scotland van Java #

“Naha Scotland van Java?.
“Baheula, jaman imperium Romawi nyerang ka wewengkon Inggris. Maranèhna teu bisa ngaranjah komo nalukkeun wewengkon Skotlandia. Salianti daèrahna “extreme”, nyaeta mangrupa gunung jeung jurang, jelema-jelemana ge kawèntar gedè wawanèn. Loba prajurit Romawi anu dicangkalak, disiksa terus dipancung. Numatak kitu, urang Romawi nyieun Benteng wawates antara Skotlandia jeung Inggris. Dingaranan Bèntèng Hadrianus. Ngarah urang Skotlandia teu bisa nyerang ka daerah kakawasaan Romawi nu sèjèn”.
“Hubunganna jeung Scotland van Java?”.
“Wewengkon babaran urang alamna sigah Skotlandia. Gunung, jurang, jauh kamana-kamendi. Ti kota Kabupaten jauhna tujuh obor ka dalapan pareum. Bakating ku hèsè, Walanda gè teu bisa asup, komo Portugis jeung Sepanyol mah. Mangkana urang mah teu ngarasa di jajah ku Walanda. Malah Pamarèntah Indonèsia gè can bisaeun asup. Cenah dibatur aya monorèl. Di kampung uingah boro-boro listrik, motor hayang asup ge kudu di gotong ku jelema loba”.
“Pamarèntah nyieun bèntèng teu?”.
“Moal waka cenah, rèk nyoba kukurusukan heula”.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s