Diserat ku Kuncén Fbs

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

MANGLÉ & FIKSIMINI

Sadaya urang Sunda tangtos uninga ka majalah Manglé. Taun ieu, yuswa Manglé jangkep 75 taun. Babarna di dayeuh Bogor. Ngalih kantor ka dayeuh Bandung. Ieu majalah téh sakti kacida. Hiji-hijina majalah di Énonésia nu teu kungsi pegat medal ti lahir tug ka kiwari. Sok sanaos gentas-gentos, Girang Rumpaka bin redakturna éstuning petingan wungkul. Ti kawit Maharesi Wahyu Wibisana suargi, dugi ka Joeragan Goeroe Pangsioen: Abah Helin Syamsuri.

Manglé téh minangka paguronna sakabéh pangarang Sunda. Generasi demi generasi pangarang nu tingpucunghul di Tatar Sunda sadaya lulusan Manglé. Taya saurang ogé pangarang Sunda nu teu kungsi ngirimkeun karya ka Manglé. Kawas-kawas nu garaduh pamadegan: yén tacan sah jadi pangarang Sunda daria mun karya can dipidangkeun dina Manglé.

Tah, persis dina raraga tepung taunna anu ka 75 téa, Manglé ngajak gawé bareng ka réngréngan Kuncén Fbs + Yayasan Mataholang Fbs, pikeun midangkeun fiksimini. Ku kituna, ti ayeuna tug ka jaga, fiksimini bakal midang dina Manglé. Fikmin nu rék dipidangkeunana bakal dipilih ku réngréngan Admin FBS. Tangtos fikmin petingan wungkul. Ku kituna, hayu cuang sami-sami bajoang, ngarang fikmin nan halébring, bari ulah hilap ngagaleuh majalah Manglé. Mirah ieuh. Demi kamajengan sastra jeung budaya Sunda. Okéh…?

Okéééh….!
Wilujeng bajoang, ‘Luuur….!

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s