Diserat ku Firman

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ki Linyok Arateul #

Ki Linyok. Kuwu lembur Padabohong gering. Aya mingguna manéhna ngarasa ararateul. Mimitinamah ceuli karasa panas, tuluy robah jadi ateul saawak-awak. Nu sakti geus diangkir mariksa bisi aya nu julig ngirim Braja. Teu bukti. Bisi salah nu didahar pédah tara, kari kari basa kariaan diistrénan, kadaharan sagala nyampak, kaasup kulub jéngkol nu dicoélkeun kana sambel suuk. Lain.

Harewos urang lembur cus-cos. Teu di cai geusan mandi, di jalan di kasampangan, taya lain ngeunaan Ki Linyok. Boh geringna nu ahéng, boh proyék jalan nu bangkar, atawa rangda nu tara nyésa. Malah cenah, jenengna ogé pédah dirojong ku urang Leuwigahgar.

Peuting. Ki Linyok mujasmedi. Menekung di Leuwigahgar. Ilapatna mudu néwak si Karbit. Dijieun wadal sangkan jenengna rahayu, badanna waluya.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s