Diserat ku Erik Rahman

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Bulan Amitan #

Kuring ngalumuruk hareupeun manéhna, ngararasakeun amuk batin nu kadungsang-dungsang katalimbeng teu puguh laratan kasadaran. Bulan anu ngabadega bari ciramay ngusapan buuk, karasa nyecep jasa tiisna, nyampurnakeun panungtung asih sasarengan. Harita pisan ngabelesat, ninggalkeun keclak cai soca nu maseuhan emun-emunan.

Bulan, tungguan atuh. Pas balébat bodas geus ngendat ngagurat langit di béh elor. Hayoh bulan di udag-udag datang kana geus teu kadeuleu deui kelemengna. Cai beuki ngaracak méré béja yén anjeun kapaksa ngajauhan kuring. laju nangtung ngejengjen teu usik teu malik hareugeueun. Doangna kiwari Sapu Nyéré peugat Simpay téh, antara asih urang. Poé geus bray caang.

Jol katumbiri titipan miripis batin anjeun. Lain maksud kuring dék sumarimpang haté, kumaha deui cara ngbungahkeun anu jadi kolot, bising jadi bakti panungtung nu mawa kaduhung lamun teu prung. “Nuhun Céng tos ngabakti ka Kolot,” sora anu beurat ponuh wiwaha ngageuingkeun gerentes haté. “Naha kuring jadi Siti Nurbaya. Kapan kuring téh lalaki?”.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s