Diserat ku Ceu Ema

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kalepasan #

Ti payun mah, ngedul dongkap ka pangaosan téh. Duka kumaha, tunduh waé. Pami ayeuna mah, pangaosan diayakeunana sadinten tilu kali gé. Sumanget pisan. Malihan pangpayunna waé dongkap gé. Kumargi nu ngawurukanana gé gentos. Ti payun mah, Pa Kyai Anshori nu tos sepuh, ayeuna mah ku Pa Ustad Fauzi, nu nya kasép, nya anom, nya teu acan garwaan. Mamanawian waé Jang Cupid teu isineun mentang panah asmara ka Pa Ustad kanggo abdi.
“Teu kuaaat, abdi mah ku janggotna Si Kasép,” haréwos Ani, keukeureuceuman.
“Malaikat abdi éta mah. Awas siah! Tong wani-wani mélét!” ceuk Tanti, molotot.
Abdi ripuh ngahuit, da geuning janten hog-hag. Nu ngaos lalirén. Malelongkeun.
“Angger éta Géng Nyi Lia. Teu di pasar, teu di pangajian,” cawad Ma Haji. Ngéngkréng. Molototan abdi. Kumargi teu rumaos, énggal némbalan. “Sanés abdi, Ma. Ieu Tanti sareng Ani marebutkeun Pa Ustad, padahal Pa Ustad mah da nu abdi!” blep jempé, reuwas.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s