Diserat ku Bune Upik

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Buruh Nungguan Cempor #

“Mamah tungguan cempor nya, ceuk Ki Guru ge hayang téréh hasil mah kudu saminggu dua kali ngider téh,” ceuk Murod.
“Leuh geuning? Kumaha Mamah keueung remen-remen teuing ditinggalkeun mah, jaba tiris?” Rodiah merengut.
“Jih…nya sing sabar atuh. Pan hayang geulang nu di tarétés berlian, lin?”
“Tambih giwang nya Pah?”
“Sip lah, nanaon oge mangga,” Murod ngiceupan. Laju saged dangdan, lucir, seungit parfum mahal nyambuang tina awakna. Ngagayuh ka teungah peuting kaluar ti imah dijurung teuteup deudeuh Rodiah.

Sataun campleng Rodiah satia nungguan cempor, saminggu dua kali. Teu nolih cape jeung tunduh, dapon tumut ka salaki. Tapi kaayaan acan robah. Murod kalahka ngahunted, sabulan teu daek liar. Sabot ngahuleng, kapireng nu uluk salam. Imas, randa hérang tur gumeulis.
“Dupi akangna nyampak, Ceu?” Imas togmol.
“Aya naon geuning?” Rodiah nanya.
“Kunaon Si Gejul téh ngiles? Rék ménta waragad keur ngajuru! Kudu tanggungjawab jadi lalaki téh kituh, tong hayang ngeunahna wungkul!” Imas garihal.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s