Diserat ku Boy Culamega

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fiknin#celegedeg#

Pasosore bangun nu ngahaja nyinglarkeun mororotna panas poe. Bi Aah jeung incuna Si Roni, ngaroroek lebakeun Sasak anyar Citarum. Sagedengen Curug Cikereti, maranehna tonggoy ngarorotek, meh meunang satangkeupan.
reureuh sakeudeung, na ari celegedeg teh mahluk jangkung harelung, nangtung nukangan.
Si Roni nangkeup Ninina ti pepereket.
Korosak-korosak, mahluk teh incah ka hareup. Awakna baruluan jeung lukutan, matak soak nu ningali.Ised deui ngajauhan gogorobasan nyuay-nyuay tatangkalan, ret ngalieuk ka palebah nu keur ngahep-hep.Der! jajantung ratug, ngadeg-deg, awak oyag satulang sandi.
Plok!, naplok kana tanbeuh gawir jiga nu keur mupulihan batu Cadas nu nangtawing.
wanci ngahaeut sareupna. mahluk teh ilang tina panenjo, tayohna ingkah terus ngaler.
Nu nyumput soak beuki seber, sok inggis mahluk teh balik deui, ngan ngarasa teger teh sanggeus nhadenge nu ting corowok nyalukan. Jalma salelembur raang ngajajar na biwir gawir marawa oncor, sawarehna tarurun, bari narakolan kohkol.
kapanggih nu diteangan, gancang disangkeh dibawa ka tonggoh.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s