Diserat ku Ai Wawang Halimah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Basa Hujan Munggaran #

Keclak panyileukan, nyéboran tegalan ngahgar. Pencugeun poé ayeuna. Alaeun poé isukan. Mukaan peperenian, sisikian bibinihan. Kacang panjang kacang roay, balik nganjang, mudu reumbay. Reumbay hasil, guareun diri sorangan. Ninggalan keur anak incu. Meuhpeuy hasil tataneman. Jaat, suuk jeung hui boléd, niat keur isuk ulah kalékéd.

Bring, ngabring mamapay satapak jalan. Ukur satapak, anu katincak. Jalan harepan karakawihan, “Huy, jaleuleu…ja….!” Hauk, pahauk-hauk. Ditéma anu di lamping, “Kulak puja éman…, gog!” Sorana awor kaanginkeun, kakayon tinglalinggek ngibing mapag usum ngaseuk. “Seureuh leuweung, Bay…!” Cikikik, seurina teu laju, Nyi mojang isin pasarandog jeung jajaka. “Ucing katinggang songsong, ngék!” Jajaka kagok asong, ngagonjak némbongkeun ketak. Mencug sakotakan henteu galideur. Dituturkeun hulu aseuk. Creb, sok binih jagong. Creb, sok siki suuk. Laju taneuh dilingkupkeun. Tartib lan tarapti babacaan, dunga malar karahayuan. Kotakan dipageran tangkal sampeu. Undeureun lalab rumbaheun.
Taya lemah anu mubah, sanajan satapak kotok.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s