Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nyangkalak Sanca (01) #

Wewengkon Cinangka ibur. Pipiaraan mindeng leungit. Teu sirikna unggal bulan aya domba, anak sapi atawa anak munding leungit.

Mang Dali ukur calangap. Domba jaluna témbong keur dibeulit oray sanca. Oray méh sagedé tangkal kalapa.
Deregdeg! Mang Dali lumpat sakalumpat-lampét muru lembur.
Sisi lembur manéhna amprok jeung Kadés Inang.
“Aya naon lulumpatan, Mang?” Nanya. Beungeutna ngemu kahéran.
“O…o…oray, Pa Kadés. Oray badag. Sagedé tangkal kalapa.”
“Dimana, Mang?”
“Di ditu. Sisi walungan. Tadi meulitan domba kuring.”
Kadés Inang ngagedig. Ditaluturkeun ku urang lembur. Mang Dali ngiclik. Bibirigidigan.
Anjog ka sisi walungan. Kaayaan simpé. Domba Mang Dali nyésa lima. Tilu leungit. Jalu kabéh.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s