Diserat ku Abah Asep

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kang Asep #

Kang Asep hirup pinuh kasusah boroning mèrè kabungah ka kulawarga jang di dapur ogè karasa susahna.
Hiji poè kang Asep di ajak kang Solèh nganteur keun bèas.
“Alhamdullah Gusti kuring nampi ieu rejeki ti Anjeun” kang Asep sujud bungah,aya rumasa geus saminggu teu bisa mèrè pamajikan jang meuli bèas bèas acan.
Tas balik nganteurkeun bèas kang Asep mersihan bak mobil kang Solèh, sèsa bèas anu awur awuran ku manèhna di pulungan nepi ka imeut aya meureun satengah lèter.
“Mang Asep keurnaon ?” kang Solèh nanya.
“Ieu kang nyaah bèas awur awuran badè di suhunkeun kanggè di bumi .” mang Asep tungkul bakat ku èra.
“Deudeuh teuing , atuh kotor ètamah !” Kang Solèh gugupay ngajak kuring asup ka imahna.
“Mang, isukan Mamang gawè waè didieu, kuring mah percaya . Jig olah hèlèran kuring !” pokna bari nepak taktak mang Asep.
“Duh Gusti Alhamdulliah” bari sujud dina dampal suku kang Solèh.
“Geus mang teu pantes uing mah di sembah !” bari rikat nangtukeun kang Asep.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s