Diserat ku Ade Satia

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # TAYA PADANA #

Kapireng sora hayam jago kongkorongok, nyulusup kana ceuli, mungkas simpéna peuting. Lalaunan, ngoléséd tina rangkulan Eulis, sabada sapeupeuting jogol, silih tamplokeun kasono, nu taya sudana. Gejebur mandi, pikeun mapag balébat ku sholat Tahajjud, mendeko masrahkan diri ka Nu Maha Suci.
Rérés Tahajjud, mukaan Qur’an, ngahanca deresan sésa kamari, meunang sababaraha ruku. Teu lila, ngong sora adzan ti masjid nu teu pati anggang ti imah. Kolétrak, muka panto. Karasa seger kana paru-paru. Hawa subuh nu masih kénéh beresih awor jeung seungit kekembangan, nyambuang minuhan rasa. Nikmat.
Balik ti masjid. Antaré leumpang, léngkah dibarengan ku hiliwir angin pangharepan, nu gumebyar dina saban teuteupan. Cat suku kana golodog, dipapag cikopi panas jeung goréng cau kapas nu karék nyat. Digelarkeun di tepas, pinuh katresna, ditilaman imut leleb nu matak geugeut. Teu karasa, leungeun ngaragamang kana sirah Eulis, celengok taarna diambung, bari ngaharéwos “Mindo yu…!” Eulis ngadelék bari nyiwit cangkéng, nyangsangkeun sirahna kana harigu.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s