Diserat ku Ade Satia

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

FIKMIN # PATEPUNG #

“Nyai, na teu éra ku babaturan hidep? Tuh tingali batur mah, saumuran Nyai téh geus opat-lima kalina jadi rangda. Na ari nyai can sakali-kali acan ngarumah tangga. Éra Ema mah, pajarkeun boga anak awéwé teu payu ka lalaki. Parawan jomblo nyarebutna gé.” Ema nalék ka kuring.
Harendeg. Rarasaan asa diteungteuinganan ku anu jadi indung. “Enya lain teu maksud ngarumah tangga, tapi da geuning ieu haté ngait waé ka manéhna, ah, can waktuna wé meureun.” némbal ukur ngagerentes.
Meunang béja, cenah aya dukun lepus di lembur Kiara Panineungan. Pamuntangan pikeun anu can baroga jodo. Lahlahan dijugjug, dianteur ku Nyi Konah, batur ulin nu geus opat kali ngarangda.
“Sampurasun…!” cekéng, uluk salam. “Rampés…, sok kalebet.” nu di jero imah némbal. Sup ka jero imah, kasampak aya tamu lalaki. Prok, paadu teuteup, “Nyai…?” ceuk tatamu. Kuring kagét “Akang…!” cekéng teu éléh kagét. Silih perong, pada-pada teu nyangka, ngadon patepung di imah dukun….

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s