Diserat ku Abah Asep

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Jalma #

Bèja jeung bèja, cenah lamun hayang boga inspirasi jang nyieun fikmin kudu cicing ngajentul di sisi jalan ,ti isuk nepi ka beurang, ti beurang nepika manggih peuting.
Mata anteung ningali nu ngaliwat, rupa-rupa jalma hiji ogè euweuh nu akur.
“nahanya bet teu sarua?”
Aya nungagidig meni teu nyalsè, teuing keur moro naon ? Aya ogè nu leumpangna alun bangun ku makè aturan ngalengkah.
Tah lamun nu ieu jigana yeuh, leumpang satengah di capit, leungen kencana nyekel calana pas di imbit, moal lian pasti ieu rèk ka cai. geus teukuat bising kababayan .
Barang pas èta jalma liwat hareupeun irung ngadadak uing hayang ngaheureuyan.
“Dor..” kuring ngagorowok tarik naker.
Ngagurubug èta jalma bari nyarèkan.
“Goblog siah , teu apal aing geus teu bisa nahan ieu mules.” Hiliwir bau teu katulungan, sihorèng kababayan nacalan.
Beu atuh, rajeun hayang mikmin ngadon meunang nu kieu.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s