Diserat ku Abah Asep

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Salah Juragan #

Nyorèn bedog dina cangkèng ngagorowok tarik naker.
“Kang arèk moal ?” hawar hawar kadèngè.
Barang di lieuk jalma tèh ngacungkeun bedog nu hijina seukeut katempo.
Beureum beungetna jiga nu ambek kasorot panon poè luhureun ubun-ubun .
“Duh Gusti, nya boga salah naon uing nepika di acungan bedog kawas kitu ?” gerentes bari ngawani keun karep turun ti lotèng nyampeurkeun èta jalma.
Untung di luar aya tukang kebon nu keur ngarit jukut di pakarang imah.
“Mang, cik dieu baturan Bapa nyanghareupan jalma ngamuk di luar !”
“Saha nu ngamuk gan ?” si mamang nanya.
“Itu mang aya jalma di luar ngacung-ngacung bedog ka kuring.” Cekèng bari nilepan leungeun baju.
“Keheula gan, ulah gurunggusuh ! Dupi nu di maksad agan jalmi nu nyandak bedog tilu siki ?” ceuk si mamang bari ngahalangan lèngkah kuring.
“Enya mang” cekèng bari ngepès keun leungeun si mamang nu ngajaga lèngkah kuring.
“Oh itu, ari agan terang èta saha ?”
“Hanteu. naha mamang wawauh kitu ka èta jalma ?” kuring maliknanya.
“Kantenan atuh gan, pan èta mah mang Rohim tukang bedog kuriling.” ceuk si mamang bari seuri leutik.
“Saha, tukang bedog mang ? Beu sugan tèh nu ngajakan jogol ka uing mang ?” cekèng bari gagaro teu ateul.
“Kaditu mang bejakeun , moal kituh !”
Simamang seuri bari ngaleos ka luar “mangga gan.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s