Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ngala Kunti #

Ki Panyumpit ngadepong na rungkung sawit. Nu ngageba jutaan tumbak. Nyérédkeun leuweung nu sabéak. Panonna anteng mencrong. Nganti-nganti kunti, nu moal deuk diala pati.

“Boa bohong béja téh? Cenah sok aya lebah dinya.” Ki Panyumpit gegerendengan.
Werrr! Angin muter. Meleter tangkal cikur nu ngan saukur. Peledug haseup. Jleg ngajirim. Kunti. Bajuna sing sarwa bodas.
Hi hi hi! Cicirihilan. Kalayang hiber. Ki Panyumpit nahan ambekan. Sieun kahayang teu tinekanan.

Clé. Kunti eunteup na dodoyong waru. Ki Panyumpit émprak. Kunti ngarénjag. Reuwas. Biritna napel na leugeut.

Ki Panyumpit nyampeurkeun. Kunti teu disumpit. Da sumpitna geus lila ditukeurkeun jeung béas raskin.
Kunti dirorojok. Ku gantar urut ngarojokan Persidên nu bedo ngabéwarakeun jongos-jongosna.
Gepluk! Kunti murag. Papakéanna diraradan ku Ki Panyumpit. Kécoseun Si Nini. Keur saragam incuna sakola. Taun ieu teu meunang saragam ti BOS, bongan teu boga akteu jeung kartu KK.
Kunti nu buligir inghak-inghakan. Dijingjing. Dikurungan digedong déwan. Dihijikeun jeung kabéh déwan.
Cetrék! Panto dikonci. Koncina dihuapkeun ka Maung Sancang.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s