Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kaca 61 #

Basisir Labuhan Jukung, Krui. Teu bisa saré. Sora lambak kadéngé waé, puguhan deukeut ti penginapan. Komo ieu mah panan penginapanana ngahaja dijieun tina kai nu teu pati diréképkeun. Marang katingali alami. Lambak tambah motah, jiga nu hayang ditingali. Kaluar. Cardigan oranyeu dirapetkeun. Rada haneut. Nangtung sosoranganana di basisir. Poék mongkléng. Ukur katingali celak-celak lampu ti parahu pamayang. Jiga béntang baranang. Keusik ngadelewo, basa ditincak. Tiis. Angin laut ngagelebug, neumbrag beungeut, ngingetkeun ka mangsa keur di Basisir Parangtritis. Basa peuting-peuting ngadon naék béndi di antara lautan jalma. Suka bungah. Basa diuk ‘na samak bari nungguan jagong nu dibeuleum simbok-simbok. Basa tukang ngamén nembang campur sari, melas-melis, “Satemené aku ora ngapusi, isih tresno sliramu, ….”

Beuki tiris. Balik ka penginapan. Masih teu bisa saré. Nyaangkeun lampu. Ngojéngkang nyokot buku A Cup Of Love-na Kahlil Gibran. Kaca genep puluh hiji, “Penantian hatiku mengatakan bahwa kedamaian hanya dapat kujumpai di dalam kubur.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s