Diserat ku Lies Tjandra Kancana I

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # JURIGNA #

Imah kuring gede, 400 meter persegi , dua tingkat.
Hiji poé Abah Olot nganjang. Barang sup téh luak-lieuk ka jero imah, duka hélok ku legana, da siga nu kerung, tuluy nyarita kieu :”Ieu bumi kedah diparancahan upami henteu nu ngageugeuh didieu bakal ngaganggu”
“Diparancahan kumaha Abah?”Kuring panasaran.
“ Hoyong disuguhan kopi ABC, gepuk, peda ,sambel, beuleum peuteuy. sayur asem sangu pulen, kabita cenah”.
Kuring reuwas, kamari dahar siang téh persis nu ku Abah Olot disebutan,
Isukna kuring masak nu dipesen ku Abah Olot.
Geus bérés ku kuring di wadahan, di teundeun hadapeun dapuran awi koneng, geus kitu kuring balanja ka Indomart
Balik balanja, dihandapeun awi konéng aya nu keur cingogo, buukna gondrong, gimbal, buligir hideung, awakna kandel ku daki, keur cecelebekan wé dahar susuguh téa !.
Tayohna, kuring poho ngonci pager. Nu gélo teh asup ka pakarangan.
“ Euh éta geuning jurigna téh”
Kuring seuri sorangan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s