Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Bakal Aya Mangsana #

Balik sakola, gesat-gesut ngalaan baju saragam, lungsuran ti Néng Ina. Digantungkeun ‘na paku, keur dipaké isukan. Rap, baju lalayu sekar. Koloyong ka dapur rék ngisikan. Euweuh béasna.
“Ma, abdi ka teun Bu Haji heula.” Ngulon. Kukumbah wadah, sasapu, ngepél, jeung ngaléot. Bérés. Nampanan duit jang meuli béas. Teu ku hanteu, hujan ujug-ujug ngagebrét. Berebet lumpat, balik. Melang ka Ema. Ema, nu tinggal tulang dibungkus kulit, katirisan. Kaén tatambalan disimbutkeun. Nandéan cihujan nu nyurulung tina kenténg bocor, ku émbér butut. Angin ngagelebug, asup tina bilik nu barolong. Poék. Rék nyeungeut cempor, euweh minyak. Ngunek-ngunek ka lalaki nu boa ayeuna keur sukan-sukan jeung Tante Angela, di istanana, nu cenah mah, haregana lima milyar. Deuh, lima milyar téh sakumaha? Cipanon ngeclak kana panangan Ema.
“Anaking, sanajan kacida peurih, poma ulah aral. Ulah nyalahkeun Pangéran. Sing percaya kana rahmat-Na. Bakal aya mangsana hidep hirup mulya.” Soanten Ema pegat-pegat, bari jegah-jegoh.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s