Diserat ku Lies Tjandra Kancana I

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kalangkang 2 #

Budak téh nyampeurkeun ka indungna bari panonna tetep mencrong ka kuring.
“ Umi, Um éta réréncngn Umi nya ? “ Indungna ngusapan sirah anakna; “ Kalebet heula nya? Umi ya picrioseun sareng Um Santun nya?”
Budak téh nurut, bageur tuluy ngaléos ka jero. Kuring teu carékna sideku hareupeun Enung diuk bari jajantung ratug teu puguh, biwir ngeleper.
“ Nung…..?.” Kuring ngaharéwos bari mencrong paromanana anu pias. Manéhna unggeuk cipnona ngeclak. Kuring nyuuh kana lahunana. “ Kunaon..” Kuring ngaharewos dareuda.” Mun Enung terus terang Akang tanggel waler “
Basa kuring nenggak manéh keur nyegruk.
“ Nu atos mah atos wé Kang, Abdi tos tenang hirup duaan, budak teu aya bénténna, gegentos Akang. Sorana ngeleper.
“ Akang tanggel waler, Urang nikah !’’ Kuring ngomong tegas.
“ Ulah ! Abdi alim jadi istri kadua, alim ngaruksak rumah tangga Akang! Alim ngnyenyeri sasama istri !
Kuring nyegruk. Santun ngolébat.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s