Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Mongolian Proverb #
“Lain, ari ningali manéh, jiga nu ijid kacida ka si Ading. Mindeng ngahina. Untung si Ading mah tara ngabales. Ukur seuri. Naha manéhna boga salah ka manéh?” Ngobét si Risa.
“Jujur, sajujur-jujurna, lamun ningali manéhna téh sebel. Kuru. Hideung. Bapana ukur jelema biasa.” Ngajawab sangeunahna.
“Tapi, manéhna mah apanan pinter.”
“Enya sih ,ngan atuh apanan dedeg hadé téh perlu keur gaul mah. Piraku jelema jiga lutung.”
“Ké, naha manéh dirugikeun kitu?”
“Teu. Tapi ceuk béja mah manéhna sok ceceremed.”
“Boga buktina?”
“Teu.”
“Baca ku anjeun,” Mikeun salambar kertas, nu aya tulisan paribahasa Bangsa Mongol, nu unina, “Do not scorn a weak cub. He may become the brutal tiger.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s