Diserat ku Lies Tjandra Kancana I

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Moal poho #

Dina beus Bogor- Bandung, diuk ngaréndéng jeung
hiji wanoja. Sapanjang jalan tol Cipularang manéhna merong wé kaluar siga nu boga kasusah. Nepi ka tol Pasteur kakarak manéhna katembong luak-lieuk. Ngalieuk ka kuring pék ngajak imut, geuning geulis! panonna cureuleuk, imutna manis tapi sorot panonna siga kosong.
“ Badé kamana? “ Kuring nanya. sumanget
“ Badé ngalayad réréncangan maot kacilakaan “ pokna serak.
“ Kacilakaan dimana ?
“ Di kilometér 59, wartosna mastakana remek, anu nyupirna sami. , pameunteun teu mangrupi “
“ Tos ah, tong dicarioskeun “ ceuk kuring teu ngeunah , mana beus keur nyemprung.
“ Jajapkeun nya, kersa ?” Kuring teu mikir dua kali, unggeuk
bari atoh!
Makam Cipageran rada nanjak, leumpang ngaréndéng.
Matapoé , geus reup-reupan..
Hareupeun taneuh nu beureum kenéh, manéhna eureun.
“ Didieu Kang “ cenah bari ngalieuk ka kuring.
Kuring les kapoékan nempo beungeut manéhna,
geuning rata !

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s